מי רוצה כסף?

כולכם ודאי יודעים שיש המון כסף בעולם. המוני המונים של דולרים, שבשקלים זה יוצא המוני המונים כפול שער הדולר שזה כבר ממש המון. אפשר פשוט לשחות בכסף. לבנות בריכה אולימפית ולמלא אותה כסף, לא, בעצם- חמש עשרה בריכות אולימפיות ולמלא אותן בכסף, כולל מגלצ'ות כסף מיוחדות כמו בפארקי מים.

אתם יודעים מה אפשר לעשות בכל כך הרבה כסף? ברור שלא. אתם לא מספיק חכמים בשביל לדעת מה לעשות בכל כך הרבה כסף. אני אגיד לכם מה תעשו- קחו דוגמא מנורבגיה. או סקנדינביה. או שנורבגיה זה בסקנדינביה? מה שבטוח, זה ליד דנמרק. וגם שבדיה. כל הארצות האלה שאתם לא יודעים אם לאיית אותן בב' רפה או בו' לא רפה. חוץ מדנמרק. בכל אופן- להן היה ים כסף ותראו מה הם עשו איתו! החינוך זורם ברחובות כמו נחשולי הביוב ביפו, דמי אבטלה נשפכים עם המים כשפותחים את הברז וחופשת הלידה נמשכת עד לפנסיה של הילדים. חופשת לידה בתשלום, כמובן.

אז היה לי רעיון- למה שלא ניקח כסף, את כל בריכות הכסף שהוזכרו בפסקה הראשונה, ונשפוך אותו קצת על מדינת ישראל המיובשת שלנו? אסור לנו לפספס הזדמנות היסטורית! אל לנו להחמיץ את השעה! כמו משה ביציאת מצרים, כמו הרצל בקונגרס הציוני (פוסט שני ברצף שאני מזכירה את הקונגרס, אגב, ובשניהם- ללא צידוק מתקבל על הדעת. אני מבטיחה שהם לא משלמים לי כלום)!

ואם זה לא שכנע אתכם, זה בטוח ישכנע: ישראל, כלומר-אתם, היא אחת הארצות הנחשלות בעולם, או בOECD, בנושאי חינוך, בריאות, רווחה ותעסוקה. לא הצלחתם לבנות כאן כלום! אתם סופר כישלון. שלא כמו מדינות סקנדינביה שצריך לסגוד להן, שום דבר כאן לא עובד יעיל וגם כל ייבוש הביצות היה עבודה חאפרית ישראלית אופיינית. תראו את החולה. תאמינו לי- צריך להציף מחדש את מלאבס. וגם, באותה הזדמנות, להחזיר אותה לפלסטינאים שהיו שם קודם. בקיצור- הישראלי המצוי הוא חתיכת ערס שגונב ברזים מבתי מלון בטורקיה, כשהוא לא בסכסוך איתה בגלל התעללות בערבים או השפלת שגריר או טבח בארמנים, והכל באשמתכם. במיוחד באשמתך- אביגיל.  ואיך אפשר לפתור את זה? צדקתם. מלא כסף.

מי ששואל את עצמו מאיפה יהיה לנו כסף כנראה לא קרא את הפסקה הראשונה. יש בעולם כסף. הוא זורם כרגע, זמנית, לכיסיהם של עשירים. לא עשירים- טייקונים. ולא סתם טייקונים- המשפחות. רק 18 משפחות, שהן לא אתם. והפשע הגדול ביותר של הטייקון- הוא שמן, מחייך ומעשן, בזמן שאתם מדדים על הקביים שלכם. תעשו אחד ועוד אחד: יש כסף, אתם צריכים כסף- וואלה! אל תשאלו מאיפה, נמצא כבר סעיף, הטייקון עדיין מחייך והעניים עניים, יותר מבשאר העולם. צריך להפסיק את זה, ויפה שעה אחת קודם. 

אם לא הבנתם עד עכשיו, מדובר בפרודיה על הרטוריקה של 80:20. אני לא אוהבת שמדברים המון זמן על כמה כסף יכול להועיל ושומרים לסוף את העניין הקטן של מאיפה יבוא הכסף. אני לא אוהבת שמוכיחים קודם כל את המובן מאליו, שצריך כסף ויש מה לעשות איתו, שמבטיחים כסף ומציירים חלומות על איך להשיג אותו ושומרים את הנקודה הקטנה והשנויה במחלוקת של מאיפה יגיע הכסף לסוף.

אני לא לגמרי מתנגדת להעלאת מיסים על רווחים מאוצרות טבע, במיוחד על רווחים מקידוחים ומכרות ובארות שעדיין לא הוקמו, וגם על אלו שהוקמו לאחר ההצהרות הברורות של הכנסת על כוונותיה להעלות מיסים לרמה של עד 60%. נראה לי שאני בעד התייחסות בחוק לנקודות הציון האלה (מעכשיו והלאה, מאז ההחלטה העקרונית של הכנסת ולאחריה). אני נגד למכור את זה לציבור כמו שמוכרים את המשיח: יפתור כל בעיה, ירפא כל כאב. אסור לדבר כאילו המחלוקת היא מה לעשות עם הכסף, האם הוא ישנו או האם העשירים הם עשירים ואפילו סלבריטי תומך בנו. צריך לדבר לעניין.    

לקריאה נוספת: שקשוקה מחומרים ממוחזרים

אודות אפרת

bimkomte.wordpress.com
פוסט זה פורסם בקטגוריה דמוקרטיה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על מי רוצה כסף?

  1. איתי הגיב:

    א. ממש לא הבנתי איך היית מנסחת את הקמפיין אחרת.

    ב. לצערי כנראה שאי אפשר להגיע לציבור רחב בלי מידה מסוימת של דמגוגיה ופופוליזם ( גם אותי עיצבן לחלק לנהגים ביום הבחירות ב-2006 פתקים שנראו כשטרות של אלף דולר (שכר מינימום))

  2. יאיר הגיב:

    אני נהנה מאוד מהרטוריקה שלך,
    כל קשר למציאות נראה לי מקרי בהחלט, קמפיין 80:20 מתייחס בעיקר ספציפית לגז, הוא משאיר לסוף מה אפשר לעשות עם הכסף ועוסק רבות בסכנות, בזכות הציבור, ובזה שאכן העשירים עושים כאן מניפולציות על הציבור.
    זה לא חדש אני יודע איך את מתייחסת לקמפיינים שונים. הצרה היחידה איתך היא שקצת כמו שאיתי אמר – את לא הציבור, את אפרת, שצריכה לכל דבר גישה אחרת לגמרי מהציבור הרחב, ומוצאת זוויות אחרות ושונות לכל נושא (אני אומר את זה בהרבה אהבה – זה מה שממש כיף ומעניין בך).

    בבחירות הבאות אני אציע לרון ורבר לעשות שני קמפיינים האחד לציבור הרחב והשני לאפרת, הקמפיינר שיצליח לפצח את השיטה להגיע אליך צריך להיות זה שידליק משואה ביום העצמאות הבא!

    • אפרת הגיב:

      עכשו כשאני קוראת שוב נראה לי שירדתי המון על דוגמאות מסקנדינביה. זה לא מכוון אישית כלפי אבא שלך. אני שומעת יותר מדי פעמים כמה מושלם בסקנדינביה, הרבה פעמים בהקשר של ליכלוך על מה שאנחנו מנסים לבנות כאן בארץ ואני שומעת את זה מהרבה כיוונים, לא דווקא מכם. לשם זה מכוון, שום דבר אישי.
      מה שאני קלטתי מ 80:20 זה 80% על מה אפשר לעשות עם כסף (או מה לא כדאי לעשות איתו) ועד כמה העשירים עשירים באופן כה עשיר, ו- 20% על למה הגז שייך לנו (והתשובה- בגלל שזה ככה בשאר העולם היא לא תשובה, כי הנסיבות החוקיות והעסקיות שונות) ועל איזה בסיס יש להעלות מיסים. אני בעד יחס הפוך שמתאים לחשיבות הנושאים שעל הפרק ולא מסיט את הדיון והעיניים למקומות ורודים יותר.
      לגבי קמפיין אישי- אין צורך. אני בסך הכל בן אדם אחד, וגם מי שקורא כאן זה בקושי ארבעים ברסס ועוד כמה מזדמנים. באופן עקרוני אני נגד לתת לקמפיינרים להדליק משואות. אמנם כל עבודה מכבדת את בעליה אבל חלק מהעבודות לא מכבדות עד כדי משואה. הקמפיינר שיצליח לשכנע אותי שקמפיינרים ראויים להדליק משואה- לו אפשר לתת את פרס ישראל.
      ועוד דבר אחד בעניין הבלבול בין החברים שלך לבין הציבור- אנחנו תמיד עושים את זה כשאנחנו מעריכים את הלך הרוח בציבור על פי מה שעושים אנשים בסביבתנו, לא? כמעט בלתי אפשרי להימנע מזה. בכל מקרה, גם השיח המקומי הוא חשוב, מחזק ומפרה, וזו הכוונה שלי כשאני מותחת ביקורת, לא לפגוע.

  3. יאיר הגיב:

    אפרת, אני אשאר משעמם ואצמד לעובדות.
    נכנסתי עכשיו לאתר הקמפיין (israel-restart.com) הסתכלתי באופן שטחי על הלשוניות ועל האחוזים.
    אני חושב שזה יוצא בדיוק הפוך ממה שכתבת (ואדרבה אולי צריך לאזן קצת) 80% בערך מתייחס לנושא הגז ולא יותר מ-20% מתייחס למה אפשר לעשות איתו.
    אפילו יותר מזה בקבוצה בפייסבוק כמעט 100%.
    ובטח כל הדברים שאני כתבתי בפייסבוק.
    בקיצור אין לי מושג מאיפה לקחת את העובדות לפוסט, חוץ מזה אנחנו בסדר…

  4. omridunour הגיב:

    שוב אני נאלץ לצדד בעמדתו של יאיר, ולהודות שאני לא מבין מהיכן את לוקחת את המסקנות שלך. אני חושב ששוב נמהרת להשיג מסקנות נחפזות על הרטוריקה של הקמפיין, שרק צובר פרסום בזכותך, מתוך הפרספקטיבה האישית שלך, שמבוססת על ענין מסוים שאת נצמדת אליו.
    אני לא חושב שמישהו מבטיח פתרונות קסם במציאה של גז, ואם כן אז זה לא בסדר. גם בהולנד גילו המון נפט, וזה הפך את המדינה לכשלון כלכלי. בכל מקרה, לפחות זה נותן סיכוי טוב לעשות משהו עם המצב כאן.
    מה שבטוח שגם אני מאוד נהנה מהכתיבה שלך, וכשאני מצליח לא לקחת אותה באופן אישי אז זה גם די נחמד בסך הכל

  5. אורי הגיב:

    היי,

    קודם כל יפה שב80 אחוז הצלחת לבלבל אותי לחשוב שאת חושבת אחרת ממה שאת , ובכל זאת ראיתי שהעלית כ"כ הרבה טיעונים יםים נגד הרטוריקה הסוציאליסטית של חלוקת עושר וכו' שזה נראה כאילו את באמת מאמינה בזה , לא שיש בזה משהו רע, אבל ,עם כל הגכחת הנושא ובלי קשר לגז עכשיו, אפשר להעתיק ולהדביק כטור בדה מרקר נגד הפנטזיות של ח"כים מסויימים.

    לגבי ה20 אחוז ,גם אני לא אהבתי את הקמפיין הזה ,אני חושב שהוא מגוחך ונראה לי שמי שעומד מאחוריו אלו לא אחרים מאשר עשירים אחרים שרוצים גם לשים ידם על הגז ,אני פשוט לא מאמין שאם הממשלה תקבל אחוזים נוספים הכסף ירד למטה -אלינו – הוא פשוט יגיע למי שמחובר בצינור הראשי לברז של הממשלה -למשפחות האלו -שיקבלו את האחוזים מתושבה – דרך הממשלה ובינתיים עושים קמפיין על חשבוננו בקישוט של ירוקים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s