חקר אריזות

אני מהאנשים שקוראים כל דבר- כל שלט, כל כיתוב על בקבוק שמפו ובמיוחד על אריזות של חומרי ניקוי, בעברית רוסית ואנגלית. אפילו קראתי פעם, במקרה של מחסור חמור בטקסט זמין לליווי ארוחת הבוקר, עיתון שלם, מהאלה שמחלקים חינם. עד כדי כך מגיעה חיבתי לטקסטים כתובים, עד חירוף נפש ממש. כשקוראים לזה "חקר אריזות" זה נשמע יותר מיקצועיסטי. נסו והיווכחו. אחרי מחקר מעמיק, הממצא העיקרי שלי הוא שככל הנראה, בתבנית המוכנה לייצור טקסט של אריזות יש משבצת פנויה ועליה הוראה: "הכנס טקסט טיפשי ומביך כאן", אחרת אין דרך להסביר את כמות הכיתובים הטיפשיים והמביכים על קופסאות. וכרגיל, כשיש טפשות ומבוכה של אחרים, אני נחלצת להבליט ולהדגיש, כי כזו אני- קטנונית. הנה לכם מבחר מקרי שטרחתי לצלם ולהקטין במיוחד בשבילכם.

flavors1.JPG

שימו לב למוצג מס' 1. כדי שיראה כאילו יש כאן שלושה טעמים, פוצל השוקולד לשניים- שוקולד א' ושוקולד ב', ואין שום קשר בין הטעמים השונים לגמרי האלה למעט העובדה שלשניהם יש בדיוק אותו טעם שוקולד.

כדי לגוון, אפשר לקנות גלידה נוספת:

flavors2.JPG

שימו לב! טעמים שונים לגמרי! הקודמת היתה שוקולד- וניל עוגיות- שוקולד, ואילו זאת- וניל עוגיות- שוקולד- וניל עוגיות. עוד טעמים שאני מציעה למפעל לייצר: וניל עוגיות- שוקולד- שוקולד, וניל עוגיות- וניל עוגיות- שוקולד, וגולת הכותרת: שוקולד- שוקולד- שוקולד. ממילא זה החלק הכי חשוב בגלידה וכל השאר קישוטים.

הלאה. על קורנפלקס כלשהו מצאתי את הכיתוב הזה:

17gless.JPG

הם מנסים לבחון את היכולות המתמטיות שלכם. הם יורידו 17 גרם בהדרגה עד ל-0. זה הייתרון שבלקרוא טקסט באובססיביות- את יודעת בדיוק כמה גרמים של קורנפלקס גנבו ממך, בניגוד למי שלא קורא שיחיה לעד בתחושת חסר כשהוא בטוח שהוא אכל 300 גרם דגנים אבל למעשה אכל רק 287 גרם ומרגיש תחושת רעב משונה בבטן שלעולם לא ידע מאין הגיעה (למעשה זה שקר, כפי שקוראים חדי מחשבה בטח שמו לב כבר. אין שום ייתרון ממשי בלקרוא כל דבר. אני רק כותבת כך כדי להישמע מקצועיסטית, כפי שפתחתי קודם. תזרמו עם זה. כבונוס אפשר לראות שם בפינה פלאפון פרהיסטורי שמשמש אותי בנאמנות מרשימה, יחסית למוצר אלקטרוני, למשימות שוטפות).

את הדבר המגניב הבא קראתי על קופסת מלפפונים. כן- קופסת מלפפונים. יש דבר כזה.

bio.JPG

המלפפונים גודלו בגידול ביולוגי. הייתי שמחה לקרוא, למשל, שהם הודברו בהדברה ביולוגית, אבל לא- מדובר בגידול ביולוגי. אתם מכירים צמח שלא גדל בגידול ביולוגי? זה כמו המוצרים האלה שעשויים רק מחומרים טבעיים. אתם יכולים להיות בטוחים שאף חומר אל- טבעי או ניסי לא נכנס לשם. כך גם הגידול של המלפפונים האלה- לא זה לא קסם! אל תקנו את המלפפונים המטופשים האלה של המתחרים שגדלים בקסמים ובזריזות ידיים! המלפפונים האלה ביולוגיים לחלוטין! בכל מקרה, הייתי חושדת באופן גידולו של כל מלפפון שהאריזה שלו מבטיחה שהוא "מלפפון בטעם של איתן סגל". למלפפון צריך להיות טעם של מלפפון. אפילו שהבטחות שיווקיות אחרות עשויות לקרוץ יותר לטעמו של מגזר הקניבלים- אני הייתי דבקה ב"בטעם של מלפפון טעים".

ואחרון חביב, מחקר עומק הפעם:

save.JPG

היתה מדבקה שכתוב עליה: "באיכות משתלמת" (אין לי תמונה של ה"לפני", תצטרכו להאמין לי) נראה לי חשוד אז קילפתי ומתחת ניתן לראות את שרידיה הקדומים של ההבטחה: "אריזת חיסכון". מסתבר שמאז שחתמו את האריזה השתפרה איכותו של המוצר לאין ערוך והועם זוהרו של הכיתוב "אריזת חיסכון" אל מול איכותו המשתלמת של הכיתוב המדהים "באיכות משתלמת". הם לא התאפקו. הדפיסו מלא מדבקות צהובות כאלה ושלחו מיד עובד להחליף את הכיתובים על כל האריזות.

לקריאה נוספת: פותחן הספרים

אודות אפרת

bimkomte.wordpress.com
פוסט זה פורסם בקטגוריה אוכל, סוציולוגיה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

14 תגובות על חקר אריזות

  1. את לא לבד, גם אני קורא תוויות כפייתי. אימא שלי כבר רגילה לכך שאין טעם לקבל ממני תשומת לב בארוחת השבת לפני שאני גומר לקרוא את כל התוויות של היין והמיץ.

    על ה-"17 גרם פחות" שמתי לב גם אני והלכתי לכתוב על זה בבלוג שלי, אבל עכשיו זה כבר לא נחוץ. זה היה כה הזוי שאפילו שקלתי את זה בתנאי מעבדה. זה לא באמת 17 גרם פחות, זה פחות מ-17 גרם פחות. כלומר יותר. הסתבכתי. בקיצור, הם לא רמאים, אבל הם כן תימהונים.

  2. אפרת הגיב:

    לא יאמן. אני מרגישה מרומה. זה לא באמת 17 גרם פחות? אולי נלך על תביעה ייצוגית שבסופה נחזיר להם כסף, על העיקרון.
    ובעניין אחר- תגיד, גם לך כל הזמן פייסבוק מציע להיות חבר שלי? כי הפנים שלך מופיעות להן באופן קבוע אצלי בפייסבוק. אולי יש לו קטע נבואי- הוא חוזה מי הולך להגיב אצלי בבלוג ומציע שנהיה חברים.

  3. דבורה הגיב:

    היכנסי לאתר של חברת Bio Bee אם ברצונך לקרוא על שיטות ההדברה הביולוגיות שלהם.
    http://www.bio-bee.com/site/Heb/default.asp

  4. אפרת הגיב:

    דבורה- אני מכירה הדברה ביולוגית, כמו שכתבתי כאן למעלה בטקסט. לא כתוב על המלפפונים שהם גודלו בהדברה ביולוגית בלבד אלא בגידול ביולוגי. אכן מצוייר שם סמל של הדברה ביולוגית אבל כל עוד אין פיקוח אמין ייתכן שהם מדבירים גם בדרכים אחרות והסמל הזה הוא פריט עיצוב אופנתי ותו לא.

  5. > תגיד, גם לך כל הזמן פייסבוק מציע להיות חבר שלי? כי הפנים שלך מופיעות להן באופן קבוע אצלי בפייסבוק. אולי יש לו קטע נבואי- הוא חוזה מי הולך להגיב אצלי בבלוג ומציע שנהיה חברים.

    כן, כנראה כי כתובות הדוא"ל אחד של השני מופיעים אצל שנינו בג'ימייל.

    הדבר המשעשע הוא שאת יכולה ללחוץ על ה-X שם ואז אני כנראה לא אופיע לך יותר שם, לפחות לזמן מה. אני לא לוחץ, כי אני כל הזמן מתחבט – להציע חברות או לא להציע? השארנו אחד לשני תגובות פה ושם, אז זה מנומס להציע חברות־פייסבוק או שעוד מוקדם?

  6. איתי הגיב:

    תודה, אכן נושא שראוי לדיון

    כמכור לאריזות גליתי שבמטרנה של התינוק יש טאורין (אחד החומרים הפעילים במשקאות אנרגיה כמו רד בול!).

    אני מבקש גם פוסט בנושא התופעה המוזרה ששמה "הצעת הגשה" (שמים קורנפלקס ליגה ג' בצילום מגרה עם אוכמניות או פרי אחר שעולה 100 שח לקילו)

  7. נחמן מאומן הגיב:

    ירקות שאינם אורגניים את מכירה? לא הבנתי עד היום למה לחלק מהירקות והפירות קוראים "אורגניים". אז אותם בורים גם מגדלים ב"גידול ביולוגי".
    ומה בנודע ל"אינו מכיל כולסטרול" על בקבוקי שמן? כולסטרול הוא תוצר של בע"ח. מעולם לא היה בו כולסטרול באותו השמן.

  8. אפרת הגיב:

    תודה לכל מי שמוסיף הערות, אם כי אני מרגישה קצת פחות מיוחדת כשכולם מתוודים על קריאת אריזות והגיגים על הכתוב עליהן. אני אלך להתייבש לי בצד בחושך לבד, ואתם כולכם מוזמנים להוסיף מהתובנות שלכם. אם יהיו מי שיואילו להוסיף הערות כמו: "אריזות- מי קורא את הדברים האלה בכלל?" או "טוב שכתבת על זה, אף אחד שאני מכיר לא קורא אריזות חוץ ממך, רק כך היתה לי הזדמנות ללמוד על הדברים החשובים האלה" זה יועיל לאגו שלי.

  9. נחמן מאומן הגיב:

    אה, שכחתי בנוגע להדברה הביולוגית: הלוגו המדובר אינו קשור להדברה ביולוגית כי אם להפרייה ביולוגית. כאשר מגדלים ירקות ופירות מסוימים בחממה יש צורך בהפרייה כדי שיהיו פירות. בשדה הפתוח יש חרקים שעושים את העבודה.בחממה עושים זאת ידנית עם מכחול. החברים הטובים בbiobee מספקים פיתרון מהסוג הראשון לחממות. מקבלים קופסה עם דבורים חיות (אלו אינן דבורי דבש כי אם סוג אחר) שמסתובבות בחממה ומפרות את הפרחים. לאחר כמה ימים/שבועות סוגרים את הקופסה, הדבורים מתות ואת הקופסה זורקים לפח. חלק גדול מהפלפלים בארץ גדל כך. גם עגבניות ןמלפפונים.
    מאחר וזה גידול בחממות ובד"כ על מצע מנותק, יש צורך בפחות אם בכלל בריסוסים למינהם.

  10. אפרת הגיב:

    אני חייבת לציין שאני מרגישה מאוד מוחמאת מכך שנחמן מאומן מגיב בבלוג שלי. מעניין מי הבא בתור- הבעל שם טוב? אולי הרב קוק?

    תודה על הפרטים, זה מעניין ולא ידעתי.

  11. איתי הגיב:

    זה בכלל לא מקובל, אנחנו כת של מוזרים

    רק הערב ספגתי מזוגתי – אולי תפסיק לקרוא את האריזה של העוגיות כשאנחנו מדברים

  12. tal הגיב:

    לגבי המלפפונים של איתן סגל שאת חוששת מהם שני דברים בתור אחד שגם טעם אותם וגם מכיר מי עומד מאחוריהם.

    ראשית זה לא נקרא מלפפונים בטעם איתן סגל. אלא מלפפוני טעם (כלומר שם שנבחר לסוג הזן הזה) שמגדל אותם החקלאי איתן סגל.

    וכדי שלא סתם תשמיצי תגיעי לשוק האיכרים בנמל ת"א ותטעמי את המלפפונים האלו (הם נותנים וביד נדיבה לטעו םגם מהמלפפונים הטריים שהוא מגדל וג םמהחמוצים שהם עושים מהם) ואני מבטיח לך לא ב- 100% אלא ב- 1000% אחוז שלר רק החששות שלך יתפוגגו אלא שאפילו תתמכרי להם ותפתחי את הארנק לשלם עבורם. באחריות!

  13. פינגבאק: בניחוח לבן | במקום תה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s